Sângele înseamnă viață!

cropped-logo-muf.jpg

Sângele înseamnă viață!

Prin intermediul acestui eveniment institutia Muftiatului Cultului Musulman din România încearcă să mobilizeze comunitatea musulmană din România să doneze sânge pentru cei 184 de răniţi, mulţi dintre ei fiind în stare gravă.

► UNDE PUTETI DONA:
DE LUNI PÂNĂ VINERI ÎNTRE 7:30 ȘI 13:30:

• Centrul de Transfuzie al Municipiului Constanța:
Str. N. Iorga nr.85, Constanța

• Centrul de Transfuzie al Municipiului Bucuresti:
Str. Constantin Caracas nr. 2, Bucuresti, Sector 1 – aici sunt cei mai mulţi donatori, vă rugăm să mergeţi şi către spitale:
• Spitalul Floreasca
• Spitalul Fundeni
• Spitalul Municipal (Universitar)
• Spitalul Militar
• În toate centrele de donare județene: http://doneazasange.ro/unde-pot-dona-sange/

Nu este exclus ca programul să fie prelungit, dar nici garantat.

► CONDIŢII DONARE SÂNGE

http://lege5.ro/Gratuit/geydomztgy/norma-privind-admisibilitatea-donatorilor-de-sange-si-de-componente-sanguine-umane-din-07072007?pid&d=2015-10-13

– Înainte de a face drumul până la punctul de colectare al sângelui, citiţi cu atenţie condiţiile de admisibilitate de pe linkul de mai sus. Se recomandă ca înainte de donare să mâncaţi bine, pentru a evita eventualele complicaţii. Nu consumaţi grăsimi – acestea pot afecta analizele de triaj, dar nici nu optaţi pentru o masă frugală. Este important să vă simţiţi bine şi în formă atunci când donaţi!
– Luaţi în calcul faptul că volumul de persoane care poate fi preluat concomitent este limitat. S-au format cozi, iar aşteptarea vă poate crea o stare neplăcută. Am vrea să vă reamintim însă că toţi cei de acolo au acelaşi obiectiv ca şi voi: să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie.
– Dacă nu puteţi dona astăzi, reţineţi faptul că oameni care au nevoie de sânge există în România în fiecare zi. Nu vă descurajaţi şi mergeţi să donaţi în altă zi, sângele vostru va salva oricum cel puţin o viaţă.

Translate »