Muftiul

myusufMurat IUSUF s-a nãscut la 18 august 1977 în oraşul Medgidia din judeţul Constanţa.

A început sã înveţe în România, dar pentru a putea studia teologia islamicã şi-a continuat şcolarizarea începând din anul 1991 în Turcia – astfel a absolvit Liceul Teologic din Edirne în 1994. Între 1994 şi 1995 a urmat cursuri TÖMER de perfecţionare a limbii turce, iar în 1995 a fost admis la Facultatea de Teologie a Universitãţii ’19 Mai’ din Samsun pe care a absolvit-o în anul 2000.

Murat Iusuf s-a întors în România şi a început serviciul în slujba comunitãţii musulmane. A pornit prin a preda religia islamicã la Şcoala ‘Constantin Brâncuşi’ din Medgidia.

Din 2001 a activat în cadrul Muftiatului Cultului Musulman din România îndeplinind funcţia de consilier de cult. In acelaşi an estenumit membru al Comisiei Naţionale de eliberare a programelor analitice la disciplinele teologice.

Deasemenea a predat religia islamicã în liceele ‘Traian’, ‘Ovidius’ şi la Colegiul Naţional ‘Mircea cel Bãtrân’ din Constanţa.

Totodatã şi-a continuat studiile în domeniul teologic laFacultatea de Teologie a Universităţii ‘Valahia’ din Târgovişte – obţinând titlul de master în urma susţinerii lucrãrii : ’’Ethosul Juridic Islamic şi Creştin din Dobrogea’’. În prezent este doctorand alFacultatãţii de Teologie , Universitatea ’’Ovidius’’ din Constanţa, sub conducerea ştiinţifică a Pr. Prof. Dr. Nicolae Dură , cu tema tezei de doctorat: ’’ Drepturile omului conform Dreptului Islamic şi Dreptului Canonic’’.

Murat Iusuf a participat la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale având teme ca: Islamul şi Ştiinţa, Toleranţa în Islam, Necesitatea Religiei în Societate, Religia şi Democraţia, Musulmanii din România.

A publicat articole în publicaţii ca Günışığı Gazetesi ,ziar local sau Kardelen , revistă lunară apărută în Turcia. A fost consultant de specialitate la traducerea cãrţii Derviş Dede’nin Dilinden Iman Esasları(2001).

Este cunoscãtor al limbii turce,al limbii arabe şi al limbii engleze.

Este pasionat de istorie,iar în timpul liber practicã fotbalul sau tenisul de masã.

Murat Iusuf este cãsãtorit cu dna. Güler şi împreunã sunt pãrinţii micuţilor Zehra şi Muhammed Emin.
Translate »